+31 (0)6 511 693 08 info@coveruphedera.com

Verzorging

Before you start, order a pizza, 'cause it only takes a few minutes to create your own Cover-up's urban jungle...

Anyways… just put the pots in place or plant them into the earth, add some water and voilá! And then…Now you can lay back in your freshly created backyard enjoying a slice of pizza, super sized of course. You’ve earned it 😉

De Cover-up planten zijn sterke planten die weinig onderhoud vragen. Bij warm weer af en toe extra water geven, met name als ze in een pot staan.

Aanplanten
Klimop kan het hele jaar aangeplant worden. Maart tot begin oktober is de beste tijd om de planten in de grond te zetten. In deze periode is de grond warmer en kunnen de wortels makkelijk nieuwe groei ontwikkelen. Wanneer het vriest en in zeer droge perioden moet je de aanplant van klimop even uitstellen.

Maak een gat dat twee keer groter is dan de potkluit. Strooi potgrond in het plantgat voor extra voeding. Haal de plant uit de oude pot en dompel de kluit even onder in een emmer water zodat deze zich vol zuigt met water. Plaats hem hierna in de grond. Vul het gat op met grond en druk deze stevig aan. Geef na het planten voldoende water.

Hoeveel klimop plaatsen per meter
Indien je met Cover-up een haag wilt creëren of hekwerk wil laten begroeien dan adviseren wij om meerder planten per meter neer te zetten zodat de totale begroeiing niet lang op zich zal laten wachten.

Hoogte van de stok/plant aantal per meter

  • 90 cm 6 per meter
  • 120 cm 6 per meter
  • 150 cm 5 per meter
  • 180 cm 5 per meter
  • 210 cm 4 per meter

Aanplanten tegen een gaashekwerk
Indien de klimop tegen een hekwerk wordt aangeplant dan dienen de scheuten/takken van de klimop af en toe door het hekwerk gevlochten te worden. Doe dit zowel in de hoogte als in de breedte. Hierdoor wordt de plant gelijkmatig verdeeld over het hekwerk.

Snoeien
Ongesnoeid kan Cover-up een hoogte van 10 meter bereiken. Wij adviseren om de plant twee keer per jaar te snoeien om zo een mooie, volle klimop te creëren en te houden.

Snoeien is erg makkelijk. Er kan niet veel fout gaan.
Eind augustus dient de plant goed terug gesnoeid worden. Knip alle lange takken af waardoor een volle heg ontslaat. Vervolgens zal de plant in het najaar ‘in rust’ gaan en niet hard meer groeien.

In het voorjaar zal de klimop weer gaan groeien en uitlopen. Knip in april de te lange takken af zodat de plant niet gaat woekeren.

Indien een tak te lang wordt of in de weg zit, kan deze gewoon af geknipt worden. Dat kan het hele jaar door zonder dat dit schade aanbrengt aan de plant.

Water geven
Bij een lange, warme periode kunt u de plant af en toe water geven. Dit is met name nodig als de hedera in een pot staan.